Ha egyidejűleg több pozícióra is pályázol, érdemes az adott pozícióra szabni az önéletrajzodat!

Priorizálj a feladatok között!
Mindig legyen friss infókkal kiegészítve a CV-d!
Javasolt egy friss fotó rólad!
Maximum egy-másfél oldal terjedelemben gondolkodj!
Pár hónapos munkáidat nem érdemes beleírni, "jobhopper"-nek, azaz hűtlen szakembernek tűnhetsz!
Fontos, hogy PDF formátumban küldd el az önéletrajzodat!
Amennyiben kifejezetten nem kérik tőled, motivációs levél helyett inkább a CV-ben készíts „Célkitűzések” részt, ahol pár mondatban kifejted az adott cégre vonatkozó céljaidat.

TIPP! A CV-ben érdemes az idegennyelvtudást a valóságnak megfelelően feltüntetned, hiszen már az interjúk során is tesztelésre kerülhet.

TIPP! Lehetőleg ne előre generált CV-t használj! (Pl. profession, cvonline)
Ez mindig pozíciótól és a megbízó igényétől függ. Általában egy telefonos interjút követően kerül sor a személyes interjú(k)ra, amennyiben az adott megbízó elvárásainak megfelelsz. Gyakorlatban 1 vagy 2 fordulóra számíthatsz egy-egy pozíció megpályázásánál, időben pedig általában legalább 1 hét telik el a két forduló között.

TIPP! Személyes interjú előtt minden esetben legyél felkészült, tudj meg minél több infót a cégről.
A bér összegénél számít többek között, hogy hány év releváns tapasztalattal rendelkezel az adott területen, mennyire vannak széles körű ismereteid az elvárásokon túl, illetve a munkavégzés helye is befolyásoló tényező lehet. Fontos, hogy olyan összeget határozz meg, ami a tapasztalatod szerint reális és az életviteledhez mindenképpen szükséges.

TIPP! Érdemes a bérigényt úgy meghatároznod, hogy ne csak a havi kiadásaidat fedezze, azonban ne legyen túlzó az összeg!
Jelenlegi gyakorlatban a 30 napos felmondás bele van kalkulálva a felvételbe. Természetesen speciális esetek előfordulhatnak amikor ez hátrány lehet, főleg ha egyedi szerződés szerint hosszabb intervallum a felmondási idő, mint 30 nap, de alapvetően nem ez jellemző.

TIPP! Érdemes egyeztetni a munkáltatóval, mert saját hatáskörében elengedheti a felmondási idő egy részét.
Egy pozícióban érdemes 1-1,5 évet eltöltened annak érdekében, hogy kellő szervezeti és szakmai tapasztalattal másik pozícióra pályázhass.
Iratkozz fel hírlevelünkre, kövess be facebookon vagy instagramunkon, ahol folyamatosan új álláslehetőségeket osztunk meg.
Mert egy esetleges sikertelen pályázat esetén is a jövőben meg tudunk keresni a számodra legmegfelelőbb állásajánlatainkkal.
Iratkozz le hírlevelünkről vagy küldj e-mailt a gdpr@iqom.hu e-mail címre!